Author Topic: Gremlins in the electronics...no start!  (Read 2028 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pedro666

  • post whore
  • *****
  • Posts: 2326
  • Karma: +26/-8
  • Gender: Male
  • VET NEO VVL is how I roll...
Gremlins in the electronics...no start!
« on: May 3, 2012, 04:57PM »
i went to start the car this arvo after installing the new rear strut brace, when no start. everything happens as it should , but no go. full power in the battery and the starter motor is fine as i have run a wire from it to the battery and i can actually start it. it just wont start with the key seems the signal isnt getting to the starter.  ???

i have hooked up datascan and it says the timing is at 5 deg before it starts. going nutz :D
the words "race car" spelled backward still spell "race car"? 




skype_shannan801

Offline Kranzy

  • Administrator
  • post whore
  • *****
  • Posts: 3500
  • Karma: +66/-4
  • Gender: Male
  • U12 - SR20DET
Re: Gremlins in the electronics...no start!
« Reply #1 on: May 3, 2012, 05:04PM »
Checked all fuses and fusable links?
Quote from: noss
learnt something new just then, dont eat baked bean sandwhiches while changing the paper in the copier


"Noss is GOD"

Offline pedro666

  • post whore
  • *****
  • Posts: 2326
  • Karma: +26/-8
  • Gender: Male
  • VET NEO VVL is how I roll...
Re: Gremlins in the electronics...no start!
« Reply #2 on: May 3, 2012, 06:45PM »
not all , but immediate obvious ones. its like its not getting signal from ignition.
i should add that i had run this past jonno for a phone consault also. :-\
i will check the ignition barrel and fuses tomorrow.
« Last Edit: May 4, 2012, 02:29AM by pedro666 »
the words "race car" spelled backward still spell "race car"? 




skype_shannan801

Offline pedro666

  • post whore
  • *****
  • Posts: 2326
  • Karma: +26/-8
  • Gender: Male
  • VET NEO VVL is how I roll...
Re: Gremlins in the electronics...no start!
« Reply #3 on: May 4, 2012, 09:37PM »
checked fuses barrel etc nothing there, started it up with the wire, got up to pure sinserity and dropped off braces, then no start at all. so it did turn out to be the starter. i will rip it out tomorrow..
the words "race car" spelled backward still spell "race car"? 




skype_shannan801

Offline pedro666

  • post whore
  • *****
  • Posts: 2326
  • Karma: +26/-8
  • Gender: Male
  • VET NEO VVL is how I roll...
Re: Gremlins in the electronics...no start!
« Reply #4 on: May 9, 2012, 09:18PM »
fitted new starter today, start a treat, but only with direct power, back to square one ::) ran live to all ignition wires , no good the break must be from ignition to starter somewhere... :(
the words "race car" spelled backward still spell "race car"? 




skype_shannan801

Offline Budgie

  • Dr. B Udgie - AWD FTW
  • Administrator
  • post whore
  • *****
  • Posts: 9411
  • Karma: +131/-33
  • Gender: Male
  • U12-U13
Re: Gremlins in the electronics...no start!
« Reply #5 on: May 9, 2012, 09:24PM »
ah shit! Somewhere in the power loom, great... that will only take you 10 years :P :(
dont piss me off with your pillarless shit captain snappy wrist

Offline pedro666

  • post whore
  • *****
  • Posts: 2326
  • Karma: +26/-8
  • Gender: Male
  • VET NEO VVL is how I roll...
Re: Gremlins in the electronics...no start!
« Reply #6 on: May 12, 2012, 07:39PM »
turns out it was a relay... ::)
the words "race car" spelled backward still spell "race car"? 




skype_shannan801

Offline Budgie

  • Dr. B Udgie - AWD FTW
  • Administrator
  • post whore
  • *****
  • Posts: 9411
  • Karma: +131/-33
  • Gender: Male
  • U12-U13
Re: Gremlins in the electronics...no start!
« Reply #7 on: May 28, 2012, 11:02PM »
Well, at least now you know! :)
dont piss me off with your pillarless shit captain snappy wrist