Author Topic: No spark to my coils  (Read 1091 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Legend Killer

  • antrx.com senior member
  • ****
  • Posts: 326
  • Karma: +1/-1
  • Gender: Male
No spark to my coils
« on: Jun 7, 2009, 04:53PM »
Hey guys my pinny died on me last week with a stutterin finish and was getting no revs at all and then the acceleration failed and i sat and idled for a bit then stopped. Every time i tried to start the car and give it some gas it would back fire very loud and just die again. So i checked ova my car and found i have no spark going to my coils not sure if thats the problem or not so what would i do or what would it be if i were getting no spark to my coils?
TRX POWER!!!

Offline SSS

  • Administrator
  • post whore
  • *****
  • Posts: 8268
  • Karma: +5020/-3
  • Gender: Male
Re: No spark to my coils
« Reply #1 on: Jun 7, 2009, 05:56PM »
try changing the power transistor (mounted on the bottom of the coil bracket) with a known good one. they rarely go, but are the sole component that triggers the coil to discharge to the plugs.

Offline Legend Killer

  • antrx.com senior member
  • ****
  • Posts: 326
  • Karma: +1/-1
  • Gender: Male
Re: No spark to my coils
« Reply #2 on: Jun 8, 2009, 10:45PM »
Swapped them ova it worked for a bit then all of a sudden got no spark again. Ive swapped basically everything ova from the other car into my black car and yet it still doesnt go. will take some videos of the sounds it makes soon and post it up
TRX POWER!!!

Offline SSS

  • Administrator
  • post whore
  • *****
  • Posts: 8268
  • Karma: +5020/-3
  • Gender: Male
Re: No spark to my coils
« Reply #3 on: Jun 8, 2009, 10:47PM »
sounds good.

any codes from the ecu?

Offline SSS

  • Administrator
  • post whore
  • *****
  • Posts: 8268
  • Karma: +5020/-3
  • Gender: Male
Re: No spark to my coils
« Reply #4 on: Jun 13, 2009, 11:57AM »
manage to fix this yet?

Offline Legend Killer

  • antrx.com senior member
  • ****
  • Posts: 326
  • Karma: +1/-1
  • Gender: Male
Re: No spark to my coils
« Reply #5 on: Jun 14, 2009, 02:49PM »
Well finally got the car started it was actually the hall affect the wires were corroded and lose in it so just swapped it ova from the other car and bam works like a charm now.. Cant believe i didnt check it first. And i swapped power transistor as well and got spark to my coils now
TRX POWER!!!